Hírek (2006)
Október 11., szerda


Az állami ünnepségekre szóló meghívókat négyen írták alá

     Budapest, 2006. október 11., szerda (MTI) - Az állami ünnepségekre szóló meghívókat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin az Országgyűlés elnöke, valamint Kosáry Domokos, az 1956-os Emlékévet Előkészítő Emlékbizottság elnöke írta alá - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán az MTI-vel.

     A távirati iroda annak kapcsán kereste meg a Kormányszóvivői Irodát, hogy a Népszabadság című napilap szerdai számában arról ír, a Fidesz és a KDNP nem vesz részt olyan 56-os megemlékezésen, ahol a miniszterelnök szerepel.
     A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a miniszterelnök 1956-os megemlékezésekkel kapcsolatos programja ezen a héten válik véglegessé. Amint ez elkészül, a kormányszóvivő tájékoztatást ad a részletekről - teszik hozzá.
     Az állami ünnepségekkel kapcsolatos weboldalon (www.19562006.hu) az olvasható, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök október 23-án, a Budapest ,56 Szabadság nyilatkozat elfogadása után mond ünnepi beszédet a Parlamentben.
     Az oldalon az is olvasható: a széles körű közmegegyezés érdekében 2004 tavasza óta független Emlékbizottság részvételével, az 56-os szervezetekkel és a parlamenti pártokkal egyeztetve készült el az Emlékév programja. A munkához számos intézmény – köztük az ,56-os Emlékbizottság, a Külügyminisztérium, a Terror Háza Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint az 1956-os Intézet is szakmai segítséget nyújt.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának