Hírek (2006)
Október 11., szerda


Komolyzene - Ki játszott 1956. december 31-én?

     Budapest, 2006. október 11., szerda (MTI) - A Nemzeti Filharmonikus Zenekar keresi azokat a muzsikusokat és hallgatókat, akik jelen voltak a zenekar 1956. december 31-én a Zeneakadémián játszott legendás koncertjén, amelyet október 23-án a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben megismételnek.

     A zenészeket és a közönség tagjait azért keresik, hogy meghívják őket a mostani, 50 évvel későbbi "ismétlésre", amelyen Kocsis Zoltán vezényel és Kelemen Barnabás hegedül.
     Az akkori Szilveszter estén Ferencsik János vezényelte a zenekart: Kovács Dénes hegedűművész közreműködésével tartották meg a Beethoven-koncertet, amely a forradalom utáni első hangverseny volt Budapesten.
     Aradi Péter, a Nemzeti Filharmonikusok kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta: a közönség soraiból 7-8 idős ember jelentkezett, de a zenészek közül már közel hússzal felvették a kapcsolatot. Bíznak benne, hogy október 16-ig még sokan jelentkeznek és elmennek 23-án a Művészetek Palotájába, hogy meghallgassák az Egmont-nyitányt, az Eroica szimfóniát és a Hegedűversenyt.
     A meghívás nemcsak a koncertre szól, hanem egy zártkörű összejövetelre is, amely október 18-án lesz. A hajdani hallgatók és közreműködők a Filharmonikusok titkárságán jelentkezhetnek a 411-6600-os telefonszámon vagy az info@filharmonikusok.hu e-mail címen.
     A koncert egyébként nyitott, arra bárki elmehet, aki kifizeti a jegy árát, amely jelképes: 56 forintba kerül.
     (MTI-Panoráma)Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának