Hírek (2006)
Október 16., hétfő


Danks Emese: mindenképpen lesz állami ünnepség a Kossuth téren

     Budapest, 2006. október 16., hétfő (MTI) - Mindenképpen lesz állami ünnepség és rendezvény október 23-án, a Kossuth téren - jelentette ki Danks Emese kormányszóvivő hétfőn reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

     Danks Emese elmondta: a Miniszterelnöki Hivatalnak október 21-e és november 4-e között a Kossuth tér teljes területére érvényes közterület-foglalási engedélye van.
     Reményét fejezte ki, hogy a biztonsági intézkedések megfelelő módon biztosítják a területet.
     Hangsúlyozta: az 1956-os forradalom és szabadságharc 50 éves évfordulóját békében, méltóságteljesen kell megünnepelni, mert olyan esemény, amely Magyarországról "egy bizonyítványt" állít ki.
     A békés megemlékezés nemcsak a magas rangú vendégek miatt, hanem Magyarország, a magyarok miatt is fontos - tette hozzá.
     Meskó Zsolt, az 56-os Emlékbizottság művészeti vezetője kijelentette: noha a pártok között politikai viták vannak, ugyanakkor az emberekben megfogalmazódik az igény a békés, tisztességes, méltóságteljes ünneplésre.
     Mint fogalmazott: 1956 közös történet, mivel minden család őriz valamely emléket a forradalomról.
     Az idősebb generáció felelőssége, hogy ,56 emléke továbbéljen, azáltal, hogy történeteiket elmesélik a fiatalabb nemzedéknek - jegyezte meg.
     Megemlítette: erre az alkalomra készül a Szabadság Hőse Emlékérem, melyet 700 egykori ,56-os elítéltnek, a harcokban résztvevőnek adnak át.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának