Hírek (2006)
Október 17., kedd


Fidesz: Orbán Viktor nem beszélt le senkit arról, hogy Budapestre jöjjön

     Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Orbán Viktor, amikor a múlt héten nagykövetekkel találkozott, senkit nem akart lebeszélni arról, hogy október 23-án Magyarországra látogasson.

     Szijjártó Péter az MTI érdeklődésre kedden elmondta: Orbán Viktor valóban találkozott a misszióvezetőkkel és valóban szóba került az 1956-os forradalom 50. évfordulójának megünneplése, azonban az hazugság, hogy a Fidesz elnöke bárkit is le akart volna beszélni, arról, hogy Magyarországra látogasson a megemlékezésekre.
     Mint mondta, Orbán Viktor azt közölte a nagykövetekkel, hogy a Fidesz október 23-án megemlékezést tart, amelyre Magyarország minden polgárát várja.
     A külügyi államtitkár hétfőn a parlamentben kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a külügyi tárca számos nagykövettől kapott személyes és telefonos megkeresést azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor nem egyértelműen fogalmazott a magyarországi biztonsági helyzetről azon a találkozón, ami a Fidesz elnöke és a misszióvezetők között zajlott.
     Több nagykövet megkérdezte a találkozó után, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulós ünnepségeire érkező állam- és kormányfők biztonságát a külügyminisztérium kellőképpen szavatolni tudja-e - közölte Horváthné Fekszi Márta, Szabó Zoltán (MSZP) azonnali kérdésére válaszolva.
     A szocialista képviselő előzőleg arról beszélt: a Fidesz elnöke az egy héttel ezelőtti találkozón mondott beszédében a biztonsági helyzetre hivatkozva "legalábbis óva intette" a budapesti nagyköveteket attól, hogy állam- és kormányfőik október 23. környékén Magyarországra látogassanak.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának