Hírek (2006)
Október 18., szerda


Kanadai gálaest 1956 emlékére

     Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc után Kanadába menekült emigránsok gálaesttel emlékeznek a forradalom 50 éves évfordulójára szombat este a Művészetek Palotájában. Az esemény díszvendége Göncz Kinga magyar, illetve Peter G. MacKay kanadai külügyminiszter lesz - tájékoztatta a Kanadai Nagykövetség politikai és sajtóreferense az MTI-t.

     A rendezvényen ünnepi beszédet mond Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete, illetve Peter Munk kanadai magyar üzletember - olvasható Papp Tamás által a távirati irodához eljuttatott közleményben.
     Mint a sajtóreferens írja, a gálán Holly Cole, Kanada egyik legismertebb jazzénekese, Varnus Xavér orgonaművész, továbbá Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek lépnek fel.
     Levetítenek egy sikeres kanadai magyarokat megszólaltató rövidfilmet, továbbá az érdeklődők megtekinthetnek egy történelmi kiállítást, amely Kanada szemszögéből idézi fel a forradalmat - teszi hozzá.
     A közlés szerint az ünnepségen jelentik be Demján Sándor, a Trigránit Fejlesztési Rt. elnöke által kezdeményezett Sarlós Alapítvány létrehozását, amely a magyar felsőfokú közgazdászképzés erősítését, fejlesztését, valamint versenyképességének növelését tűzi ki célul. Az alapítvány névadója, Andrew Sarlos üzletember és filantróp, aki az 1956-os forradalom után emigrált Kanadába.
     A gálaest résztvevőit Andrew Princz Ötven év távlatából - Bridging the Divide című dokumentumkönyvével ajándékozzák meg.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának