Hírek (2006)
Október 19., csütörtök


A magyar sajtó 14 napja címmel kiállítás nyílt a Magyar Sajtó Házában

     Budapest, 2006. október 19., csütörtök (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából a négy hazai újságírói szervezet vezetője - Eötvös Pál, a MUOSZ elnöke, Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének elnöke, Bánó Attila, Magyar Újságírók Közösségének elnöke és Tripolszky László, a Sajtószakszervezet társelnöke - a megemlékezés koszorúját helyezte el Gimes Miklós, 1958-ban kivégzett újságíró emléktáblájánál csütörtökön a Magyar Sajtó Házában.

      A megkoszorúzást követően Eörsi László történész, illetve Daniss Győző újságíró megnyitotta az október 19-e és november 15-e között látható, A magyar sajtó 14 napja című dokumentum- és fotókiállítást.
     Daniss Győzőn elmondta: az aulában újságok címlapjait, fotóit és ezekhez tartozó cikkeket láthatnak. Bemutatják a korabeli újságírói tevékenységet, szerkesztőségi életet is.
     A Táncsics-teremben látható dokumentumok a MUOSZ 1956-os sorsába nyújtanak "madártávlati" betekintést - tette hozzá.
     Megemlítette, hogy a vendégek meghallgathatják a rádióban 1956-ban sokszor lejátszott Gerő Ernő október 23-ai, Kádár János október 25-ei, valamint Nagy Imre október 28-ai rádióbeszédének egy-egy részletét.
     Szentpétery Tibor albumban is hozzáférhető fotói az aula falára vetítve tekinthetők meg - fűzte hozzá.
     Eötvös Pál köszönetét fejezte ki Daniss Győzőnek a kiállítás megszervezéséért.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának