Hírek (2006)
Október 19., csütörtök


Október 23 - A Fideszt nem kérte a rendőrség helyszínváltoztatásra

     Budapest, 2006. október 19., csütörtök (MTI) - A Fidesz nem kapott a rendőrségtől olyan jelzést, hogy aggályosnak tartanák a párt október 23-i megemlékezésének helyszínválasztását - mondta az MTI-nek csütörtökön Nyitrai Zsolt, a rendezvény egyik szervezője, aki Demszky Gábor főpolgármester erre utaló csütörtöki nyilatkozatára reagált.

     A főpolgármester - aki előzőleg levélben kérte Orbán Viktor pártelnököt, hogy a Fidesz ne az Astoriánál tartsa a megemlékezését - csütörtökön a Klubrádió honlapja szerint azt mondta: Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya is kérte őt: adjon hangot kifogásának, hogy veszélyezteti a közlekedés rendjét és biztonságát a legnagyobb forgalmú csomópont, az Astoria lezárása.
     Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyanakkor értetlenségének és döbbenetének adott hangot a főpolgármester nyilatkozata kapcsán, mert mint mondta, a Fidesz naponta egyeztet az illetékes hatóságokkal, köztük a rendőrséggel is, ahová bejelentették az október 23-i megemlékezést, és szerdán közös helyszínbejárást is tartottak.
     "Olyan jelzést a rendőrségtől hivatalosan nem kaptunk, amilyenre Demszky Gábor utalt nyilatkozatában" - hangsúlyozta a fideszes politikus. Hozzátette: minden március 15-én lezárják az Astoria körüli útszakaszokat, ezért nem érthető, hogy Demszky Gábor most miért kifogásolja ezt. Megjegyezte: miután október 23-án több mint félszáz külföldi delegáció érkezik Budapestre, ezért biztosan nem a Fidesz rendezvénye okozza majd a fennakadást.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának