Hírek (2006)
Október 20., péntek


Debrecenben együtt ünnepelnek október 23-án a közélet szereplői

     Debrecen, 2006. október 20., péntek (MTI) - Miközben Budapesten nincs egyezség, Debrecenben együtt ünnepelnek a közélet szereplői október 23-án - közölte Kovács Zoltán, a városi önkormányzat kommunikációs tanácsnoka az MTI-vel.

      Tájékoztatása szerint délelőtt a Debreceni Egyetem aulájában tart együttes ülést Debrecen város közgyűlése, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat közgyűlése és a Debreceni Egyetem szenátusa.
     Azt követően, hogy a forradalmi emlékezés lángját meggyújtják az Egyetem téren, a résztvevők - köztük az önkormányzatokat alkotó pártok, valamint a civil szervezetek képviselői - együtt vonulnak az Egyetem térről a város központjába, a Kossuth térre, ahol ugyancsak meggyújtják a forradalmi emlékezés lángját.
     Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a debreceni események időpontjai igazodnak az 50 évvel ezelőtti történésekhez; ugyanabban az időpontban lesz a megemlékezés az egyetem előtt, mint a koszorúzás az ÁVH sortűz áldozatainak emléktáblájánál.
     Október 23-án kora délután ünnepi közgyűlést tart a debreceni önkormányzat, ahol átadják a város díjait.
     Ezt követően a képviselők és a vendégek együtt koszorúznak az ÁVH-sortűz áldozatainak, Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnöknek és Szilágyi Józsefnek ,56 debreceni mártírjának az emléktáblájánál.
     Mindezek után ugyancsak együtt vesznek részt a helyi közélet szereplői Bényi Árpád festőművész kiállításának a megnyitóján, majd ünnepi előadáson tekintik meg a Csokonai Színházban Szőcs Géza: Liberté ,56 című darabjának díszelőadását.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának