Hírek (2006)
Október 25., szerda


Folytatódik az 1956-os állami ünnepségsorozat, változik a Kossuth téri helyszín

     Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Az eredeti program szerint folytatódik az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat, ám a korábban a Kossuth térre tervezett "forradalmi emlékpontot" a köznyelvben Felvonulási térként ismert, most felavatott Ötvenhatosok terén állítják fel - közölte az MTI-vel a Kormányszóvivői Iroda szerdán.

     A változtatást azzal indokolták, hogy "az elmúlt napok eseményei a korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket tesznek szükségessé".
     A "forradalmi emlékpontoknak" nevezett információs sátrakat az említett új helyszín mellett a szervezők a forradalom fő helyszínein állították fel: a Corvin köznél, a Széna téren, a Műegyetem rakparton, valamint a Városháza parkban.
     Az Én 56-om című óriásplakát-kiállítást, amely az 1956-os témájú plakátok tervezésére kiírt pályázat 50 legjobb pályaművét mutatja be, október 27-től november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Ötvenhatosok terén, az október 23-án felavatott emlékmű mellett. A zuglói tér a köznyelvben Felvonulási térként vált ismertté, mert a pártállami időkben itt tartották a többi között a május 1-jei felvonulásokat.
     A közlés szerint az eredetileg tervezett november 3-ai időpontig folytatódik a Városháza parkban felállított Nyitott Múzeum kiállítás.
     Kedden indult tíz napos útjára a Múzeumvonat ,56 nevet viselő utazó emlékkiállítás, amely 19 városban tekinthető meg. A tárlat fél-fél napot tartózkodik a fogadó városok pályaudvarán.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának