Hírek (2006)
November 4., szombat


A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a szovjet emlékmű lebontását követeli

     Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Fapajzsokkal szerelkeztek fel a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetői szombat délutáni demonstrációjukra, amelyet azért hirdettek meg, hogy a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű lebontását követeljék.

     A 13 órára meghirdetett rendezvény kezdetére a budapesti Szabadság téren mintegy száz tüntető és sok újságíró, fotós gyűlt össze.
     A színpad mögött tripla vaskordonnal kerítette el a rendőrség a szovjet hősi emlékművet. A környéket nagy erőkkel biztosítja a rendőrség, a közeli Nádor utca és a Magyar Televízió melletti kis utcában több készenléti rendőrautó is felsorakozott.
     A szovjet emlékmű lebontását és a Gyurcsány-kormány leváltását követelő demonstrálók egyelőre békésen hallgatják az emlékmű előtt felállított színpad szónokait.
     A rendezvény szervezői a kezdés előtt mintegy 30 darab, fából készült pajzsot helyeztek el a színpad előtt. Novák Előd szervező a Jobbik részéről az MTI-nek annyit mondott, később derül ki, hogy mi célt is szolgálnak a Budaházy Baráti Kör tagjai által készített pajzsok.
     A kuruc.info portál már délelőtt hírt adott arról, hogy az országos körözés alatt álló Budaházy György és "harcostársai" pajzsokat készítettek, amelyeket a tüntetésen osztanak ki. A pajzsok fából készültek, magasságuk több mint egy méter. Az internetes oldal tájékoztatása szerint védekezési eszköznek szánják a békés tüntetőket is fenyegető lövedékek ellen, ráadásul transzparensnek is használhatók, ugyanis mindegyiken egy felfestett betű van, így sorfalat állva egy politikai üzenet olvasható le róluk.
(FOTÓ)Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának