Hírek (2006)
November 4., szombat


Csurka: Rendszerváltás következik

     Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Csurka István, a MIÉP elnöke szerint eldőlt ténynek tekinthető, hogy a következő választásokat nem ez a kormány fogja megnyerni, de ez kevés, a mögöttük lévő rendszert kell megváltoztatni.

     A politikus szombaton szólalt fel Budapesten, pártjának az Istenhegyi úti turul-szobornál rendezett megemlékezésén, az 1956-os forradalom leverésének 50. évfordulóján.
     A parlamenten kívüli párt vezetője hangsúlyozta: nem elég Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya megbuktatása, nem érdekes, hogy "ki jön ezek után", hanem "az idegenek félresöprésével ennek a népnek nemzetté kell válnia - addig nem lesz rendszerváltás".
     A mai rendszert úgy jellemezte, hogy idegenek, a lakosság 5 százalékát kitevő keresztény és nemzetellenes kizsákmányolók birtokolják a nemzeti jövedelem 30 százalékát, és a televíziók, rádiók folyton folyvást hazudnak.
     A MIÉP elnöke szerint félre kell tenni a kompromisszumkeresést, "magyar és magyar között lehet majd kompromisszum, de magyar és idegen között soha". Ennek érdekében nemzeti összefogást szorgalmazott.
     November 4-re emlékezve Csurka István úgy fogalmazott, hogy 1956 a világ egyik legnagyobb szellemi gondolata volt a XX. században, és voltaképpen november 4-én kezdődött a forradalom a becsületes, magyar keresztények összefogásával, a munkástanácsokban és forradalmi bizottságokban, egészen addig, amíg "a szovjet tankok nem törték meg".
     A MIÉP elnöke a megemlékezés gyertyáját helyezte el a turul-szobornál és így tettek többen a mintegy 150-200 egybegyűlt közül.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának