Hírek (1956)
Október 28., vasárnap

A könnyűipari üzemekben sorra alakulnak a munkástanácsok.

Munkástanács alakult a Duna Cipőgyárban, a Pamutkikészítőben, a Magyar Posztóban, a Goldberger Gyárban, a Táncsics Bőrgyárban és más üzemekben. A Duna Cipőgyárban szolgálatot teljesítő mintegy 80 dolgozó öntevékenyen oldotta meg élelmezését: megállapodást kötött az egyik termelőszövetkezettel, amely többek közt marha- és sertéshúst szállít az üzemnek későbbi elszámolásra. A könnyipari üzemek dolgozói türelmetlenül és nagy munkakedvvel várják a rend teljes helyreállítását.

A Minisztertanács meghallgatta és megvitatta Nagy Imre beszámolóját a politikai helyzetről, s jóváhagyta az általa előterjesztett kormánynyilatkozatot.

A kormánynyilatkozatot Nagy Imre, a Minisztertanács elnöke rádió útján azonnal ismertette az ország lakosságával.A Minisztertanács utasította az oktatásügyi minisztert arra, hogy az iskolai történelmi tankönyveket haladéktalanul vonják be a használatból, az egyéb tankönyvekben pedig a személyi kultusz szellemével átitatott részeket a pedagógusok az előadások során helyesbítsék.

Az Élelmiszeripari Minisztérium jelenti:

a győri munkástanács a Kelenföldi Tejipari Vállalathoz a budapesti dolgozók megsegítésére három teherautóval 7500 liter tejet és 400 kilogramm kenyeret küldött. A szállítmány vasárnap délután rendben megérkezett. A szállítmány vezetője elmondta, hogy a győri munkástanács két vagon sajtot, egy vagon lisztet, két vagon káposztát és egy vagon sárgarépát is útba indított Budapestre. A győri dolgozóknak és a munkástanácsnak a gyors intézkedésért ez úton mondunk köszönetet.

Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának