Hírek (2006)


Szeptember 28., csütörtök
Boross Péter: gyalázat összemosni 1956-ot és napjaink eseményeit
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Boross Péter volt miniszterelnök szerint gyalázat összemosni az 1956-os forradalmat a napjainkban zajló demonstrációkkal, Oplatka András történész szerint sincs alapja a párhuzamnak, Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottságának elnöke ugyanakkor úgy véli, a kérdést az idő dönti majd el. A három 56-os szemtanút az MTI tudósítója a Budapesten zajló, a témával foglalkozó nemzetközi konferencián kérdezte csütörtökön.

Részletek >

Történelem - Lendvai mellőzi a tabukat 56-ról szóló könyvében
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Paul Lendvai, a neves magyar származású osztrák publicista szerint 1956 hatásait, utórezgéseit sokkal jobban becsülik külföldön, mint Magyarországon. A forradalom évfordulójának kapcsán kitört viták rávilágítanak "a mai magyar társadalom mély megosztottságára, pedig ötvenhat a maga tragédiájával és szépségével az egész magyarságé."

Részletek >

Történelem - Kádár János, a jó elvtárs?
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Roger Gough angol szerző könyvét Kádár Jánosról és korának társadalmi, politikai helyzetéről a JLX kiadó adta ki, időzítve a megjelenést az 56-os évfordulóhoz. A szerző ebből az alkalomból Budapestre látogatott és csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Kádár János, a jó elvtárs? című könyvéről.

Részletek >

1956 - Érembe foglalt emlékek (FOTÓ!)
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Aranyból, ezüstből, aranyozott ezüstből és bronzból készült emlékérmeket, plaketteket mutattak be a Corvin közben csütörtök délután.

Részletek >

Kiállítás - 1956 képekben: Kiállítás a forradalomról (FOTÓ)
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke tíz ország nagykövetével együtt tekintette meg az 1956 képekben című fénykép és dokumentumkiállítást az Olasz Kultúrintézetben csütörtökön kezdődött kétnapos konferencia nyitóeseményén Budapesten.

Részletek >

Sólyom László: a nemzeti ünnep megteremtésének hiánya immár elválaszthatatlan ,56-tól
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Sem az egykori forradalmárok generációja, sem a következők nem tudták nemzeti ünneppé avatni az 1956-ról szóló megemlékezéseket - mondta Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a budapesti Olasz Kultúrintézetben annak a kétnapos konferenciának a megnyitóján, amely tíz ország magyarországi nagykövetsége és több nemzetközi szervezet együttműködésével kezdődött.

Részletek >

Konferencia kezdődik 1956-ról az Olasz Kultúrintézetben - ELŐZETES
Budapest, 2006. szeptember 28., csütörtök (MTI) - Tíz ország magyarországi nagykövetségének és több nemzetközi szervezetnek az együttműködésével kétnapos konferencia kezdődik ma az 1956-os forradalomról Budapesten az Olasz Kultúrintézetben.

Részletek >Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának