Hírek (2006)


Október 17., kedd
Kiállítás - Plakátkiállítás ,56-ról (FOTÓ!)
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Egyéni, aktuális vélemények elemzésének nevezte a plakátokat, és hatásos, élő, érzékeny üzenetekre lelt bennük Jánosi Katalin festőművész a forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából a budapesti Lengyel Intézetben kedden megnyílt plakátkiállításon.

Részletek >

Kultúra - Ötvenhatos plakátok a Times Square-en
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Világsztárokat és világmárkákat szorított ki a Times Square-ről az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója - olvasható a New York-i Magyar Kulturális Intézet keddi közleményében.

Részletek >

Környezetvédelem - Biciklis faültetés
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - A Zöld Pont Alapítvány 50 fűzfát ültet el a Hajógyári szigeten A Földünkért Világnapon, szombaton 16 órakor, egyúttal emlékhelyet, kis ligetet hoz létre az '56-os forradalom félévszázados évfordulóján.

Részletek >

Fidesz: Orbán Viktor nem beszélt le senkit arról, hogy Budapestre jöjjön
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Orbán Viktor, amikor a múlt héten nagykövetekkel találkozott, senkit nem akart lebeszélni arról, hogy október 23-án Magyarországra látogasson.

Részletek >

Kultúra - "Csak álmomban vagyok szabad"
Budapest, 2006.október 17., kedd (MTI) - Csak álmomban vagyok szabad címmel Dilinkó Gábor naiv cigány festő, egykori '56-os halálraítélt képeiből nyílik kiállítás csütörtökön 17 órakor a Roma Parlament - Balázs János Galériában.

Részletek >

A Fidesz az Astoriánál tartja központi megemlékezését
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - A Fidesz az Astoriánál tartja október 23-i megemlékezését, amelynek fő szónoka Orbán Viktor lesz - ezt Szijjártó Péter szóvivő jelentette be az elnökség keddi ülése után.

Részletek >

A Kossuth-címer volt az ,56-os forradalom meghatározó szimbóluma - konferencia
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Az 1956-os forradalom meghatározó szimbóluma a Kossuth-címer volt, a lyukas zászló csak az 1989-90-es rendszerváltás után kapott lényegesen nagyobb hangsúlyt - fejtette ki Gyarmati György történész Az 1956. évi magyar forradalom 50 év után című tudományos konferencián.

Részletek >

MSZP: Orbán Viktornak csak a hatalom számít, nem pedig Magyarország
Budapest, 2006. október 17., kedd - Az MSZP szerint Magyarországnak árt Orbán Viktor, és az 1956-os forradalom méltó megünneplését teszi kockára, ha elriasztja a külföldi vendégeket az október 23-i rendezvényekről - közölte Nyakó István a párt szóvivője kedden az MTI-vel.

Részletek >

Kultúra - Spiró-darab bemutatója Poznanban
Varsó, 2006. október 17., kedd (MTI) - Nagy sikerű bemutatón ismerhette meg a lengyel közönség a Kossuth-díjas Spiró György Quartett című, csaknem egy évtizeddel ezelőtt írott drámáját, amelyet az 1956-os magyar forradalomról szóló megemlékezések keretében adtak elő Poznanban a Varsói Magyar Kulturális Intézet együttműködésével és támogatásával.

Részletek >

Konferencia az 56-os forradalomról a szegedi egyetemen
Szeged, 2006. október 17., kedd (MTI) - A szegedi diákok 1956 októberében érdekvédelmi követeléseik mellett politikai célokat is megfogalmaztak, megalakították az első független hallgatói szervezetet és küldötteket menesztettek a többi hazai felsőoktatási intézménybe - közölte a Csongrád Megyei Levéltár főlevéltárosa kedden a Tisza-parti városban.

Részletek >

Változások a külföldi vendégek körében - kormányszóvivő
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Traian Basescu román köztársasági elnök eredetileg Sólyom László államfővel találkozott volna október 22-én, de Indiába utazik, így nem jön Budapestre, a francia miniszterelnök pedig belpolitikai elfoglaltságai miatt nem vesz részt az október 23-ai megemlékezéseken, helyette az Európa-ügyi miniszter képviseli Franciaországot - mondta kedden az MTI-nek Danks Emese.

Részletek >

PONTOSÍTÁS - Az 56-osok nagy része együtt ünnepel - lapértesülés


Részletek >

Az 56-osok nagy része együtt ünnepel - lapértesülés
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Néhány kivételtől eltekintve együtt ünnepelnek az 56-osok, akiknek legfontosabb szervezeteik az állami rendezvényeken is részt vesznek - írja kedden a Népszabadság.

Részletek >

Ne házaljunk a történelmi múlttal
(MTI-Press) - Megérthetik-e történelmi eseményeink jelentését, jelentőségét más nemzetek? 1956 hazai megítéléséről és a forradalom emlékének exportálásáról Réz András filmesztéta-kritikussal beszélgettünk.

Részletek >

Könyv - Az elhallgatott zenekar
Budapest, 2006. október 17., kedd (MTI) - Az Elhallgatott zenekar címmel a Philharmonia Hungarica, az 1956-ban emigrált magyar muzsikusokból álló együttes négy és fél évtizedét feldolgozó kötet jelenik meg hamarosan.

Részletek >Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának