Hírek (2006)


Október 18., szerda
Lomnici Zoltán: ha az igazságszolgáltatás nem független, akkor szörnyű dolgokra képes
Kecskemét, 2006. október 18., szerda (MTI) - Az 1956-os forradalom utáni ítélkezések rengeteg áldozatot követeltek, mely azt mutatja, ha az igazságszolgáltatás nem független, akkor szörnyű dolgokra képes - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke kedden Kecskeméten.

Részletek >

Kultúra - Budapest szétlövetése sztéléken
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrász '56-os sztélék, Budapest szétlövetése című kiállítását nyitották meg szerdán a Magyar Nemzeti Galériában, együtt idősebb Gazsi Zoltán '56-os dokumentumfotóival.

Részletek >

Für Lajos nem fogadta el a Debreceni Egyetem kitüntetését FRISSÍTETT (új: Für Lajos, Székelyihi Ágoston)
Debrecen, 2006. október 18., szerda (MTI) - Nem fogadta el és nem vette át a Debreceni Egyetem (DE) kitüntetését Für Lajos, az 1956-os debreceni forradalmi bizottmány egykori titkára, az Antall-kormány volt honvédelmi minisztere szerdán a Déri Múzeumban rendezett emlékülésen.

Részletek >

Mellszobrot állít Tóth Zoltán történész emlékének az MTA - ELŐZETES
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Sólyom László köztársasági elnök részvételével megtartandó tudományos konferencia alkalmával avatják fel Tóth Zoltán akadémikus mellszobrát péntek délben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza előtt - tájékoztatta az Akadémia sajtóirodájának vezetője az MTI-t.

Részletek >

Történelem - 56-os Múzeumvonat
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Különleges országjáró emlékkiállítás indul az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából.

Részletek >

A Kossuth téri állami ünnep programja
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Számos színész, mint például Jordán Tamás, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Kulka János, Schell Judit, Fullajtár Andrea és Kamarás Iván is fellép az október 23-ai Kossuth téri ünnepségen.

Részletek >

1956 - Ötvenhat műegyetemistái
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Megjelent az 1956-os műegyetemistákra vonatkozó adatok, dokumentumok első átfogó gyűjteménye a Kráter Műhely Egyesület kiadásában.

Részletek >

Schmidt Mária: az 1956 okozta válság hozzájárult a kommunista világrendszer felbomlásához - konferencia
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc a kommunista világrendszer számára hatalmas politikai és társadalmi válságot okozott, és ez a válság eredendő oka volt a kommunista világrendszer felbomlásának - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerdán a témában rendezett kétnapos budapesti konferencia nyitónapján.

Részletek >

Kultúra - 1956 Magyarországon és Dániában
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - 1956 - Magyarországon és Dániában címmel előadást tartanak és kiállítást nyitnak csütörtökön 17 órakor a Dán Kulturális Intézetben, Kecskeméten.

Részletek >

JAVÍTÁS - 56-os ünnepségek: nem csökkent a külföldi delegációk létszáma


Részletek >

Jogi szakértők szerint a rendőrség kiürítheti a Kossuth teret október 23-ára
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - A rendőrségnek lenne jogalapja a Kossuth tér kiürítésére, hogy az október 23-i ünnepség lebonyolítását biztosítani lehessen - ezt tartalmazza egy, az MTI birtokába került kormányzati munkaanyag, amelyben jogi szakértők hatályos jogszabályokra hivatkozva foglalnak állást a Kossuth téri ünnepség biztosításának lehetőségéről. A Kormányszóvivői Iroda szerint a jogi szakvélemény helytálló, de a kabinet tárgyalásokkal szeretné elérni, hogy a Kossuth téri ünnepséget problémamentesen lehessen lebonyolítani.

Részletek >

Für Lajos nem fogadta el a Debreceni Egyetem kitüntetését
Debrecen, 2006. október 18., szerda (MTI) - Nem fogadta el és nem vette át a Debreceni Egyetem (DE) kitüntetését Für Lajos, az 1956-os debreceni forradalmi bizottmány egykori titkára, az Antall-kormány volt honvédelmi minisztere szerdán a Déri Múzeumban rendezett emlékülésen.

Részletek >

56-os ünnepségek: nem csökkent a külföldi delegációk létszáma
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - A magyarországi események miatt egyetlen külföldi magas rangú meghívott sem mondta vissza részvételét az október 22-23-iki megemlékezéseken, egyedül a francia miniszterelnök jelezte távolmaradását, belpolitikai okokra hivatkozva. Ezt a külügyi tárca protokollfőnöke mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Részletek >

Kanadai gálaest 1956 emlékére
Budapest, 2006. október 18., szerda (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc után Kanadába menekült emigránsok gálaesttel emlékeznek a forradalom 50 éves évfordulójára szombat este a Művészetek Palotájában. Az esemény díszvendége Göncz Kinga magyar, illetve Peter G. MacKay kanadai külügyminiszter lesz - tájékoztatta a Kanadai Nagykövetség politikai és sajtóreferense az MTI-t.

Részletek >Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának