Hírek (2006)


Október 25., szerda
Fáklyás felvonulással emlékezett 1956 áldozataira a kecskeméti Fidelitas
Kecskemét, 2006. október 25., szerda (MTI) - Az 1956-os forradalom kecskeméti áldozataira emlékezett a Fidelitas helyi szervezete szerdán este; a fáklyás felvonuláson mintegy ötvenen vettek részt.

Részletek >

Rogán: senkinek nem volt joga a nullatolerancia elvét alkalmazni október 23-a ünnepén - FRISSÍTETT (új: a polgármester közleménye)
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Ha október 23-a mások számára is a szabadság ünnepe, akkor senkinek nem volt joga a nullatolerancia elvét alkalmazni ezen az ünnepen - mondta Rogán Antal, a főváros V. kerületének polgármestere szerda este, a Vértanúk terén, a Nagy Imre szobornál tartott megemlékezésen.

Részletek >

Rogán: senkinek nem volt joga a nulla tolerancia elvét alkalmazni október 23-a ünnepén
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Ha október 23-a mások számára is a szabadság ünnepe, akkor senkinek nem volt joga a nulla tolerancia elvét alkalmazni ezen az ünnepen - mondta Rogán Antal, az V. kerület polgármestere szerda este, a Vértanúk terén, a Nagy Imre szobornál tartott megemlékezésen.

Részletek >

Könyvkiadás - Kráter-könyvek 1956 emlékére
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából megjelent négy kötetet mutatott be a Kráter Műhely Egyesület a Magyarok Háza Bartók-termében szerdán.

Részletek >

Az államfő csütörtökön Mosonmagyaróvárra, majd Németországba utazik az '56-os forradalom 50. évfordulója alkalmából - ELŐZETES
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Sólyom László köztársasági elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából csütörtökön részt vesz a mosonmagyaróvári sortűz áldozatairól szóló megemlékezésen, majd a Német Szövetségi Köztársaságba utazik - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal szerdán az MTI-t.

Részletek >

Folytatódik az 1956-os állami ünnepségsorozat, változik a Kossuth téri helyszín
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Az eredeti program szerint folytatódik az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat, ám a korábban a Kossuth térre tervezett "forradalmi emlékpontot" a köznyelvben Felvonulási térként ismert, most felavatott Ötvenhatosok terén állítják fel - közölte az MTI-vel a Kormányszóvivői Iroda szerdán.

Részletek >

Kultúra - Versünnep 2006
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Haza és Szabadság - Versünnep 2006 címmel antológiát adott ki a Versünnep Alapítvány, a Kossuth Rádió, a Duna Televízió és a balatonfüredi Önkormányzat az 1956-os forradalom 50. évfordulója tiszteletére. A kötetet sajtótájékoztató keretében szerdán mutatták be a Magyar Rádió Márványtermében.

Részletek >

Emléktáblát állítottak az MTI ötvenhatos mártírjának
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Emléktáblát állítottak a nemzeti hírügynökség székházának falán szerdán Gárdos Péternek, a Magyar Távirati Iroda (MTI) 16 évesen az 1956-os Kossuth téri sortűz áldozatául esett fotóriporterének.

Részletek >

Kiállítás - Nem a Kossuth téren lesznek az óriásplakátok
Budapest, 2006. október 25., szerda (MTI) - Nem a Kossuth téren, hanem az 56-osok terén (a korábbi Felvonulási téren) állítják fel csütörtök reggel az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. és a Merlin Kft. által meghirdetett pályázat 56 darab óriásplakátját.

Részletek >

Kultúra - Dokumentumfilm Szigethy Attiláról
2006. október 25., szerda (MTI) - Befejeződött a Dunántúli Nemzeti Tanács néhai elnöke, Szigethy Attila 1956-os szerepéről és mártírhaláláról készült film forgatása, amelyhez szakmai segítséget nyújtott dr. Borbély József soproni történész, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának adjunktusa.

Részletek >Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának