Hírek (2006)


November 4., szombat
Semjén Zsolt a magyar nemzet megmaradási esélyéről
Veszprém, 2006. november 4., szombat (MTI) - A magyar nemzetnek akkor van megmaradási esélye, ha két dolgot egyszerre tud megvalósítani; a nemzeti függetlenséget és a szükséges polgári átalakulást - mondta Semjén Zsolt szombaton este a veszprémi várban, Brusznyai Árpád 1956-os mártír emléktáblájánál.

Részletek >

A Hősök terén tartott koszorúzással fejeződtek be az 1956-os forradalom 50. évfordulójának megemlékezései
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Katonai tiszteletadás mellett rendezett koszorúzással fejeződtek be Budapesten, a Hősök terén az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából rendezett állami megemlékezések.

Részletek >

Gyertyás megemlékezés a Memento emlékműnél
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai előtt tisztelegett és az 1945 és 1956 között kivégzettekre emlékezett a Politikai Elítéltek Szövetsége szombaton este Budapesten, a Petőfi híd budai hídfőjénél álló Memento emlékműnél.

Részletek >

SZDSZ-megemlékezés Hevessy József sírjánál
Debrecen, 2006. november 4., szombat (MTI) - A Szabad Demokraták Szövetségének Hajdú-Bihar megyei szervezete Hevessy József egykori debreceni SZDSZ-es polgármester sírjánál emlékezett meg szombaton az 1956-os forradalom áldozatairól.

Részletek >

Csurka: Rendszerváltás következik
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Csurka István, a MIÉP elnöke szerint eldőlt ténynek tekinthető, hogy a következő választásokat nem ez a kormány fogja megnyerni, de ez kevés, a mögöttük lévő rendszert kell megváltoztatni.

Részletek >

Emlékfal 1956 hőseinek a Fiumei úti temetőben
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Emlékfalat avattak 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére szombaton, a forradalom leverésének 50. évfordulóján Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.

Részletek >

Megkapták jelvényüket az 1956-os Nemzetőrség egykori tagjai
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - A honvédelmi miniszter átadta szombaton az 1956-os nemzetőrség egykori tagjainak jelvényüket.

Részletek >

JAVÍTÁS - Koszorúzás ...
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) -

Részletek >

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány a szovjet emlékmű lebontását követeli
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Fapajzsokkal szerelkeztek fel a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetői szombat délutáni demonstrációjukra, amelyet azért hirdettek meg, hogy a Szabadság téri szovjet hősi emlékmű lebontását követeljék.

Részletek >

Nemzetközi képző- és iparművészeti kiállítás nyílt Kecskeméten 1956 évfordulójának tiszteletére
Kecskemét, 2006. november 4., szombat (MTI) - Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Nemzetközi képző- és iparművészeti kiállítás nyílt szombaton Kecskeméten a Nemzetközi Kerámia Stúdióban.

Részletek >

Sólyom László és Mádl Ferenc tisztelgése a Rákoskeresztúri Köztemetőben
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Sólyom László köztársasági elnök koszorúzott a Rákoskeresztúri Köztemetőben szombaton, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50. évfordulója alkalmából.

Részletek >

Nagy Imrére és Donáth Ferencre emlékezett a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - A kormány kötelességeinek hangsúlyozásával emlékezett meg a Nagy Imre Társaság budapesti szervezete szombaton Budapesten a szerb nagykövetségnél arról, hogy 50 évvel ezelőtt Nagy Imre miniszterelnök rádióbeszédében bejelentette: Magyarország hadban áll a Szovjetunióval.

Részletek >

Koszorúzás a Felvonulási téren
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Gyurcsány Ferenc szocialista politikusokkal, később pedig Dávid Ibolya az MDF vezetőségével közösen virágokat helyezett el a budapesti, Felvonulási téri 56-os emlékműnél szombaton délelőtt. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Mandur László alelnök kíséretében jelent meg az emlékműnél, ahol egy-egy szál szegfűvel rótták le kegyeletüket.

Részletek >

Felavatták az Országházban a Nagy Imre termet
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Felavatták a Nagy Imre termet, a mártír miniszterelnök 1956-os parlamenti dolgozószobáját szombaton az Országházban.

Részletek >

RÖVIDHÍR - Koszorúzás a Felvonulási téren
Budapest, 2006. november 4., szombat (MTI) - Gyurcsány Ferenc és szocialista politikusok virágokat helyeztek el a budapesti, Felvonulási téri 56-os emlékműnél szombaton délelőtt.

Részletek >Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának