Hírek (2006)
Október 15., vasárnap


A Nemzeti Színház több vezető művésze távol marad az október 23-ai ünnepségtől - Jordán Tamás

     Budapest, 2006. október 15., vasárnap (MTI) - A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-ai Kossuth téri ünnepségtől - mondta el Jordán Tamás igazgató az MTI érdeklődésére vasárnap.

     Augusztusban az egész társulat örömmel vállalta a felkérést, mára azonban bizonytalanná, kiszámíthatatlanná vált, hogy mi fog történni október 23-án a Kossuth téren. A Nemzeti Színház meg akarja kímélni vezető színészeit attól, hogy olyan méltatlan, megalázó helyzetbe kerüljenek, amit aztán szégyellnie kell a művészeknek, a Kossuth téri közönségnek, a televíziónézőknek és a színháznak - mondta Jordán Tamás.
     "Mi egy olyan megemlékezésre készültünk, ahol párthovatartozástól függetlenül, együtt, méltósággal ünnepelhet a nemzet egésze. Mára ez veszélybe került. Éppen ezért egy hete úgy döntöttünk, hogy a Nemzeti Színház társulati szinten nem vesz részt a megemlékezésen" - mondta az igazgató.
     Lesznek viszont olyanok, akik vállalják a nehézségeket és fellépnek az ünnepségen. Így például Kulka János, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Fullajtár Andrea és jómagam - közölte az igazgató.
     "Ez egy szubjektív dolog. Teljes mérték megértem azokat, akik jelen körülmények között elhárítják a felkérést, én magam azonban úgy érzem, hogy nagyon sok közöm van 56-hoz, és kell, hogy mégis megpróbáljak valamit tenni az ünnep érdekében" - tette hozzá Jordán Tamás.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának