Hírek (2006)
Október 17., kedd


MSZP: Orbán Viktornak csak a hatalom számít, nem pedig Magyarország

     Budapest, 2006. október 17., kedd - Az MSZP szerint Magyarországnak árt Orbán Viktor, és az 1956-os forradalom méltó megünneplését teszi kockára, ha elriasztja a külföldi vendégeket az október 23-i rendezvényekről - közölte Nyakó István a párt szóvivője kedden az MTI-vel.

     "Orbán Viktor ártani akar a miniszterelnöknek, még azon az áron is, hogy Magyarország issza meg a levét, ha sikerül a terve, és el tudja riasztani az 56-os forradalom 50. évfordulójára meghívott külföldi vendégeket" - írta a szocialista politikus.      
     Nyakó István kifejtette: Orbán Viktor tisztában van tettei következményeivel, de ennek ellenére minden eszközt bevet a külföldi diplomatáknál, hogy elbizonytalanítsa őket. "Csak remélni tudjuk, hogy ez nem jár sikerrel; de ha mégis, azért egyértelműen és személyesen Orbán Viktort terheli a felelősség" - közölte.
     A Magyar Szocialista Párt szerint Orbán Viktor tévúton jár, amikor saját hatalmi érdekeit az ország érdekei elé helyezi. Ezért nyomatékosan felszólítják Orbán Viktort, hogy hagyja abba a "minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek" politikáját, és fejezze be az agitálást idehaza éppúgy, mint a külföldi meghívottak körében.
     Az ország többet érdemel annál, mint hogy a nemzet ünnepét pártpolitikai csatározássá silányítsák a radikálisok - közölte Nyakó István, pártja álláspontját tolmácsolva.Hírek (1956) | Hírek (2006) | Archív fotók | 1956 Magyarországa | Kronológia | Szól a rádió | Röplapok | 56 és az MTI
MTI Zrt. 2006 © Minden jog fenntartva
Impresszum
Az oldal elkészítéséhez nyújtott segítségért köszönet az
1956-os Intézetnek és az OSZK Történeti Interjúk Tárának